René van der Gijp wil Steven Brunswijk (die in kaarsrel-aflevering zat) niet meer in Vandaag Inside
i

ANP

René van der Gijp wil Steven Brunswijk (die in kaarsrel-aflevering zat) niet meer in Vandaag Inside

Marcel Roes • 17:02, 08-06-2022 / Laatste Update: 22:48, 11-12-2023

Eind april was komiek Steven Brunswijk te gast bij Vandaag Inside. Dat was de aflevering waarin Johan Derksen een verhaal vertelde over een bewusteloze, dronken vrouw en een kaars en wat hij daar wel of niet mee heeft gedaan.

Terugkijkend op die aflevering vindt René van der Gijp dat Brunswijk niet meer aan hoeft te schuiven. "Ik reed naar huis en ik dacht: dit nooit meer", herinnert hij zich. Of zou de afkeer van Gijp er mee te maken hebben, dat Brunswijk 2 dagen later bij Op1 afstand nam van het kaarsverhaal?

Dieptepunt

"Naast Stevens Brunswijk zitten. Dat vond ik wel een dieptepunt. Dat vond ik echt een dieptepunt. Ja, daar kwam niks uit. Daar kwam echt niks uit", zei Van der Gijp dinsdag in VI. Waarop Johan Derksen vroeg hoe Brunswijk dan de theaterzalen vol kon krijgen. "Ja, waarschijnlijk kaartjes weggeven aan kinderen ofzo", antwoordde Gijp.

Wilfred Genee nam het nog voor de komiek op: "Nou, hij is best grappig hoor." Waarna Van der Gijp er weinig meer uit kreeg dan: "Ja, is hij grappig? Nou ja..."