'Reserves' Ajax winnen ook in 2e oefenduel van Shakhtar Donetsk

Joris Kaper • 19:09, 27-07-2022 / Laatste Update: 02:35, 08-01-2024

Ajax heeft voor de 2e keer in 2 dagen tijd geoefend tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk en ook deze wedstrijd hebben de Amsterdammers weten te winnen. Na de 3-1 zege van dinsdag trokken de Amsterdammers woensdag met 3-0 aan het langst eind.

Het team van Ajax bestond vooral uit behoorlijk wat wisselspelers, maar ook Francisco Conceição en Brian Brobbey stonden bijvoorbeeld in de basis bij de Amsterdammers. Zij deden beiden een helft mee en werden gewisseld in de rust.

Vroege voorsprong

De ploeg begon voortvarend en al na 6 minuten was het Tristan Gooijer die de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong zette. Vervolgens duurde het even voordat Ajax nogmaals scoorde, want de 2e treffer viel pas een minuut of 7 voor tijd. Het was Naci Ünüvar die de voorsprong verdubbelde bij de Amsterdammers.

Een paar minuten daarna deed hij dat opnieuw, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde. De volgende ontmoeting voor de Amsterdammers is zaterdag tegen PSV, voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Vorig jaar won PSV die na een ruime 4-0 zege op Ajax.