Richarlison praat open over zijn emoties: 'Ik ga psychologische hulp zoeken'
i

Getty Images

Richarlison praat open over zijn emoties: 'Ik ga psychologische hulp zoeken'

Brian Vesseur • 19:07, 13-09-2023 / Laatste Update: 04:18, 12-12-2023

Richarlison is erg open geweest na de wedstrijd met Brazilië tegen Peru (1-0). Tegen het Braziliaanse Globo Esporte zegt de spits van Tottenham Hotspur dat hij psychologische hulp gaat zoeken wanneer hij terugkeert in Engeland. De afgelopen maanden had hij de 'verkeerde' mensen om zich heen, zo zegt hij.

Tegen het Braziliaanse medium zei Richarlison: "Op het veld lijk ik een vrolijke kerel, een teamspeler, waar ik mensen probeer te helpen. Alleen buiten het veld hebben veel dingen me in de weg gestaan. Alles wat ik probeerde, ging mis."

'Verkeerde' mensen

Daarmee doelt hij op mensen die uit waren op zijn centen. Richarlison zegt dat hij een turbulente periode van 5 maanden achter de rug heeft. "Vooral buiten het veld. Er waren mensen om me heen, die alleen maar geld zagen. Ik ben daar nu van af. Het lijkt er op dat ik weer in vorm raak, nu mijn leven weer op gang komt. De storm is voorbij."

Psychologische hulp

Richarlison weet ook al hoe hij weer de oude wordt. Het is fijn dat de spits dit onderwerp - dat voor sommmigen moeilijk bespreekbaar is - zo op tafel brengt: "Als ik terug naar Engeland ga, zoek ik psychologische hulp. Ik moet werken aan mijn emoties. Dat is wat ik nodig heb. Deze week ga ik met iemand om de tafel. Ik moet gaan praten. Ik heb dat nodig om weer mijn oude ritme te vinden."