Rio Ferdinand: ‘Van de Beek krijgt niet de kans om zijn kwaliteiten te laten zien’
i

Getty Images

Rio Ferdinand: ‘Van de Beek krijgt niet de kans om zijn kwaliteiten te laten zien’

admin • 20:07, 12-11-2022 / Laatste Update: 19:50, 08-01-2024

Rio Ferdinand is van mening dat Donny van de Beek niet op de juiste manier wordt gebruikt. De oud-verdediger van Manchester United zegt in zijn podcast FIVE dat de Nederlander dieper moet komen te spelen. Ferdinand denkt dan ook dat van de Beek alsnog kan slagen op Old Trafford.

Afgelopen donderdag kreeg de 19-voudig international voor de 3e achtereenvolgende keer een basisplaats. Hij maakte echter opnieuw een zwakke indruk. Van de Beek werd door de Engelse media met de grond gelijk gemaakt, een naderend afscheid lijkt dan ook steeds dichterbij te komen. Ferdinand is desondanks mild voor de oud-Ajacied.

Kansen pakken

"Ik heb hem diverse keren in actie gezien bij Ajax. In die wedstrijden was hij 1 van de 3 of 4 spelers waarvan je wist dat hij een groot bedrag zou gaan opleveren. Waar hij bij Ajax veelvuldig voor de goal kwam, is dit bij Manchester United niet het geval. Hij krijgt daardoor niet de kans om zijn kwaliteiten te laten zien.” Wel geeft het icoon van United aan dat: "je kansen met beide handen moet aangrijpen wanneer ze komen. Helaas pakte hij deze week zijn kans niet."

Van de Beek kwam in 2,5 jaar bij the Red Devils vooralsnog tot 57 duels, het merendeel als invaller. Daarnaast werd hij vorig seizoen een halfjaar verhuurd aan Everton.