RKC en Heerenveen schieten allebei weinig op met bloedeloze 0-0

Eimert Pruis • 00:00, 13-03-2022 / Laatste Update: 23:59, 11-12-2023

Sc Heerenveen wacht dit jaar nog altijd op de 1e overwinning in de Eredivisie. De Friezen hadden in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk de overhand, maar wisten ook weer niet heel veel kansen te creëren. Het bleef 0-0.

Heerenveen behaalde dit jaar uit 8 competitieduels slechts 2 punten en heeft nog wel wat punten nodig om definitief weg te komen van de onderste plaatsen. De ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen is nu 11e met 27 punten. RKC heeft 24 punten en staat daarmee op de 14e plek.

Rentree Van Aken

Bij Heerenveen deed Joost van Aken voor het eerst mee sinds hij in februari door de club opnieuw werd vastgelegd. Eerder speelde de verdediger van 2013 tot 2017 voor Heerenveen.

Geen gevaar

In een tegenvallende 1e helft wisten beide ploegen nauwelijks voor gevaar te zorgen. RKC, dat zondag nog dichtbij een punt bij Ajax was (3-2), moest het initiatief aan Heerenveen laten.

Heerenveen komt nog in de buurt

Na rust begon Heerenveen ook beter. Schoten van Sydney van Hooijdonk en Anthony Musaba misten richting. Nick Bakker kreeg een minuut of 20 voor tijd wel een goede kans. Vanuit de draai schoot de verdediger de bal tegen de lat.

Weer lat

RKC ging er in blessuretijd nog bijna met de zege vandoor. Uit een hoekschop trof Juriën Gaari eveneens de lat.