🎥 | RKC-goalie: 'Simons doet net alsof hij door 5 man in elkaar is geslagen'

Joris Kaper • 19:59, 11-09-2022 / Laatste Update: 21:44, 07-01-2024

RKC-doelman Etienne Vaessen was na afloop van PSV-RKC (1-0) net zoals teamgenoot Michiel Kramer woest op de gegeven strafschop voor PSV. Doordat Cody Gakpo de pingel benutte, 6 minuten in blessuretijd, wonnen de Eindhovenaren met 1-0. Vaessen spreekt van een 'topclub-penalty' voor PSV.

"Het is ongekend", zo sprak Vaessen na afloop tegenover ESPN. "Volgens mij speelt Hans Mulder gewoon eerst de bal en daarna raakt hij zijn (Simons') hoofd. Xavi Simons is 1,60 meter. En hij wordt echt niet zo hard geraakt, boven op z'n hoofd een beetje. Maar hoe moet hij anders die bal wegwerken?"

"Het is gewoon een topclub-penalty", aldus de boze RKC-goalie. "En Simons doet net alsof hij door 5 man in elkaar is geslagen."