RKC speelt weer in carnavalsshirt: opbrengst gaat naar Giro 555

Trevor Wagener • 13:08, 13-02-2023 / Laatste Update: 02:32, 12-12-2023

Bij RKC Waalwijk weet men wat tradities zijn! De verrassende Eredivisieclub speelt komende vrijdag in eigen huis, zoals elke vrijdag voor carnaval, in een speciaal ontworpen carnavalsshirt. In het thuisduel met Fortuna Sittard zal de ploeg in een rood-geel-blauw shirt op het veld staan.

Inmiddels is het carnavalstenue bij RKC een echte traditie geworden. Elk jaar wordt een nieuw tenue ontworpen, dit jaar is de club met het ontwerp teruggegaan naar het ontstaan van 'Schoenlappersláánd' (de carnavalsnaam van Waalwijk) en de bijbehorende vlag.

Carnavalsshirt RKC

De basis van het tenue is de vlag van Waalwijk tijdens carnaval. De kleuren rood, geel en blauw komen terug in deze vlag en in het tenue. Daarnaast is het RKC-logo in carnavalsstijl ontworpen. Het carnavalstenue wordt in gelimiteerde oplage verkocht in de online webshop en fanshop van RKC.

Zodra de aftrap van het thuisduel met Fortuna heeft plaatsgevonden, worden de gedragen en gesigneerde shirts te koop aangeboden via de website MatchWornShirt.com. De veiling eindigt op vrijdag 24 februari 20.00 uur.

Turkije- Syrië-actie RKC Giro 555

De totale opbrengst van de veiling zal ten goede komen aan Giro 555, zij doneren aan de slachtoffers van de zware aardbevingen in Syrië en Turkije.