Robben legt beslissing om te blijven knokken uit: ‘Dan kún je toch niet maken om te stoppen?’
i

Getty Images

Robben legt beslissing om te blijven knokken uit: ‘Dan kún je toch niet maken om te stoppen?’

Bart van der Wijst • 20:19, 11-04-2021 / Laatste Update: 03:12, 06-01-2024

Veel ogen waren zondagmiddag gericht op Arjen Robben. De 37-jarige baas van FC Groningen maakte voor het eerst sinds 18 oktober 2020 minuten en daar was hij maar wat blij mee. Robben dacht in de winterstop zelfs even aan stoppen, maar fans van FC Groningen hielden hem op de been.

"Dit doet heel veel", vertelde hij voor de camera van ESPN. "Vandaag was een onverwachte beloning. Ik ben echt van heel ver gekomen. De laatste jaren heb ik al veel revalidaties meegemaakt, maar misschien was dit wel de allermoeilijkste ooit."

Opgeven was geen optie

Robben had het zwaar en dacht wel eens aan stoppen. "Maar opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Vandaag is het gelukt, dat hoop ik nu door te bouwen richting het einde. Dat zal echter niet makkelijk worden. Bij elkaar opgeteld heb ik 2 jaar lang bijna geen wedstrijden gespeeld. Dat maakt het allemaal des te mooier."

Robben kreeg tijdens zijn revalidatie veel steun van fans van FC Groningen. "Tijdens de trainingen had ik zó veel plezier met de jongens, tijdens positiespelletjes en partijtjes. De steun van fans heeft een heel grote rol gespeeld. De boodschappen en brieven die ik kreeg, een oude man die vertelt dat het zijn droom is om mij nog in het stadion te zien. Dan kún je toch niet maken om te stoppen?", knipoogde Robben.

Of Robben nog een jaartje doorgaat? "Ik weet niet of mijn vrouw dat zo leuk zal vinden, haha. Het is voorlopig niet aan de orde. Ik moet realistisch zijn en kijken of het lichaam ook mee wil werken. Vandaag ging het wel oké, maar het ging niet van een leien dakje. Daarin speelt leeftijd natuurlijk ook een rol." Toch was het vooral genieten voor de voormalig steraanvaller van Real Madrid en Bayern München. "Bij de eerste twee balcontacten denk je: wow."