Robben weet nog niet of-ie op het kunstgras van FC Emmen wil spelen
i

Pro Shots / Ron Jonker

Robben weet nog niet of-ie op het kunstgras van FC Emmen wil spelen

Brian Vesseur • 21:09, 02-05-2021 / Laatste Update: 02:29, 06-01-2024

"Misschien ben ik erbij", zegt Arjen Robben over de wedstrijd tegen FC Emmen. De 37-jarige aanvaller heeft namelijk een hekel aan kunstgras en wil geen blessure oplopen op de neppe sprieten. Aan het begin van het seizoen besloot FC Groningen dat Robben de kunstgraswedstrijden zou overslaan, maar hij weet nog niet of hij zich daar volgende week ook aan houdt.

Robben laat zijn besluit onder meer afhangen van de trainingsweek van FC Groningen. Gaat de ploeg van trainer Danny Buijs ook in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Emmen op kunstgras aan de bak, dan is de kans groot dat Robben het duel in het noorden overslaat. "Mijn voorkeur gaat uit naar trainen op gras. 3 dagen later spelen we alweer thuis tegen AZ. Anders moet je steeds schakelen tussen de verschillende ondergronden."

Hij heeft overigens geen goed woord over voor het kunstgras in de eredivisie. "Ik heb er sowieso een hekel aan. Ik vind het ook niet kunnen in de eredivisie, laat dat duidelijk zijn. Het kan niet zo zijn dat 3 clubs op kunstgras spelen. Dit hoort niet. Voetballen doe je op gras. Punt."

Weer een invalbeurt

Robben speelde vandaag ruim een half uur mee met FC Groningen in het verloren thuisduel tegen Sparta. Het was de 4e keer dit seizoen dat Robben binnen de lijnen kwam.