Robin van Persie werkt gestaag aan trainerscarrière: 'Ik ben op de goede weg'
i

PRO SHOTS / Marcel van Dorst

Robin van Persie werkt gestaag aan trainerscarrière: 'Ik ben op de goede weg'

Bart van der Wijst • 20:10, 10-09-2023 / Laatste Update: 17:03, 08-01-2024

Robin van Persie is hard bezig om een goede trainer te worden. De oud-international is momenteel werkzaam als hoofdtrainer van Feyenoord Onder 18. Samen met zijn assistenten Brian Pinas en Ibrahim Afellay won Van Persie met die ploeg onlangs het internationale Mladen Ramljak Tournament. In de ESPN Doc De trainer Robin van Persie vertelt RvP over het begin van zijn nieuwe loopbaan.

Van Persie wil niet te hard van stapel lopen. "Ik wil gewoon als trainer elke dag het gevoel hebben dat ik goed bezig ben. Ik ben op de goede weg en maak goede stappen, maar ik ben zelf nog niet klaar om een eerste elftal te trainen, denk ik."

Uitleg

"Ik moet meer leren en meer situaties als deze toernooien ervaren, meer stresssituaties ervaren. Constant reflecteren en evalueren van hoe ik dingen zou willen doen. Het is niet niks om straks als hoofdtrainer een groep van 20 tot 30 man staf aan te sturen, 30 spelers aan te sturen, technische mensen boven je te hebben en ook nog media en fans", zei Van Persie.

"Je runt eigenlijk een groot bedrijf waarin je de hele dag belangrijke keuzes moet maken. Daar heb ik gewoon tijd voor nodig om mezelf te trainen."

Youth League

Van Persie hoopt eind 2023 zijn diploma UEFA PRO te halen. Dan heeft hij de vrijheid om overal te coachen. "Dan zit ik er nog niet zo in om volgend jaar per se een eerste elftal te hebben. Ik kijk hoe het gaat en doe vooral wat ik heel leuk vind om te doen. Ik denk dat dit een goede match is voor mij om te doen. Met het seizoen dat er nu aankomt hebben we toch een cadeautje gekregen met de Youth League."