Robin van Persie wil Youth League winnen met Feyenoord: 'Dat moeten we ook durven uitspreken'
i

PRO SHOTS / Richard de Vos

Robin van Persie wil Youth League winnen met Feyenoord: 'Dat moeten we ook durven uitspreken'

Bart van der Wijst • 15:03, 02-01-2024 / Laatste Update: 06:32, 08-01-2024

Robin van Persie is van plan om ook als trainer een mooie carrière tegemoet te gaan. De oud-voetballer zet zijn eerste stappen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar traint Van Persie de Onder 18. Van Persie heeft een duidelijk doel voor ogen met dat team: de Youth League winnen.

"Dat moeten we ook durven uitspreken. Wij willen tegen elk team de strijd aangaan vanuit onze speelwijze. Of straks Manchester City nou hier komt of PSG, maakt niks uit. Wij geloven in onze manier van spelen. Uiteindelijk zijn we hier samen aan het leren winnen. Winnen is ongelooflijk belangrijk, maar hóé je tot winst komt, vind ik even belangrijk", zegt Van Persie in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Plezier

Toch is volgens Van Persie plezier het allerbelangrijkste. "Of je nou 17 jaar bent of 30, je blijft altijd een kind dat met zijn vriendjes op straat of in ons geval op een grasveld gaat voetballen. Dat gevoel moet altijd blijven. Je moet elke dag naar je werk toegaan, al kan je dit niet eens werk noemen, met het gevoel: dit is mijn passie en hier wil ik alles in stoppen", aldus de oud-international.

Mooie mix van talent

De Youth League speelt Feyenoord met een mix van beste talenten uit verschillende teams. Zo doen Jaden Slory en Nesto Groen bijvoorbeeld ook mee, zij spelen in Onder 21. Ook de 15-jarige Ayoub Ouarghi en Thijs Kraaijeveld (16) maken regelmatig minuten.

Van Persie: "Wij kijken niet naar status of naar leeftijd. Als je levert, is de kans groot dat je bij ons speelt. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je eruit wordt gehaald of niet speelt. Die kans hebben wij hen niet gegund, die hebben zij verdiend. In de voorbereiding nemen we elk scenario met ze door, maar op het laatste moment is de boodschap: ‘Wees vooral jezelf. Dat is de reden dat wij in jou geloven."