Roda JC nog altijd foutloos, veel doelpunten bij Cambuur - Jong Ajax en ADO scoort én wint voor het eerst

PRO SHOTS / Henk Korzelius

Bart van der Wijst • 00:06, 26-08-2023 / Laatste Update: 07:03, 12-12-2023

Roda JC heeft na 3 speelrondes nog altijd de perfecte score in de eerste divisie. Vorig seizoen ging het totaal niet geweldig met de Kerkraders, nu is alles anders. Na de 2-0-zege op TOP Oss heeft het al 9 punten. Verder speelden Cambuur en Jong Ajax een doelpuntrijk duel en scoorde én won ADO Den Haag voor het eerst.

Roda-huurling Walid Ould-Chikh was wederom belangrijk voor zijn club. Met een droge knal zette hij Roda JC op voorsprong, alweer zijn 3e goal in 3 duels. Lennerd Daneels besliste in de slotfase het duel.

6 goals in Leeuwarden

Een heel stuk noordwaarts vielen er maar liefst 6 goals, bij SC Cambuur tegen Jong Ajax. De beloften uit Amsterdam bouwden behoorlijk naïef op en daar profiteerde de thuisploeg van. Silvester van der Water, Michael Breij, Remco Balk en Milan Smit (penalty) scoorden. Gabriel Misehouy en Mohamed Rida Chahid deden dat namens Jong Ajax.

Eerste goal ADO

ADO Den Haag had na 2 wedstrijden nog niet gescoord in de Keuken Kampioen Divisie en dat lukte in de eerste 45 minuten voor rust ook niet tegen FC Den Bosch. Uiteindelijk brak Malik Sellouki na 54 minuten spelen de ban. Ilias Boumassaoudi maakte er 1-1, nieuwkomer Daryl van Mieghem zorgde voor de eerste driepunter van ADO.