Roemeense grensrechter die vroeg om handtekening Haaland gestraft in eigen land
i

xx

Roemeense grensrechter die vroeg om handtekening Haaland gestraft in eigen land

Bart van der Wijst • 15:22, 10-04-2021 / Laatste Update: 15:43, 08-01-2024

Octavian Sovre moet boeten voor zijn actie tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Dortmund (2-1). De Roemeense grensrechter vroeg voor een goed doel om de handtekening van Erling Haaland, maar de Roemeense voetbalbond kon er niet echt mee lachen. Zij schorsten Sovre voor minstens 1 wedstrijd.

Sovre stond flink in de spotlights na de wedstrijd van afgelopen woensdag. De grensrechter ging de hele wereld over nadat hij vroeg om een krabbeltje van Dortmund-spits Haaland. Eerst werd er nogal negatief gedaan, maar pas achteraf werd duidelijk waarom Sovre dat deed.

Warme actie

Sovre zet zich namelijk al jarenlang in voor een goed doel in Roemenië. De grensrechter verzamelt al ruim 5 jaar lang souvenirs voor een stichting die zich inzet voor kinderen en volwassenen met autisme. Zo nam Sovre al meerdere keren handtekeningen, vlaggen, spelersshirts en foto's met profvoetballers mee naar Roemenië om ze vervolgens te veilen voor het goede doel.

De Roemeense voetbalbond was wél op de hoogte van Sovres acties, maar besloot alsnog om hem te beboeten. Hij mist sowieso de wedstrijd tussen Universitatae Craiova en CFR Cluj, respectievelijk de nummers 3 en 2 van de ranglijst. Wat er daarna met hem gebeurd is nog onbekend. Sovre is in Roemenië ook assistent-scheidsrechter van Ovidiu Hategan, die de wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Dortmund floot.