🎥 ✌️ 👌 | Schmidt bekogeld, krijgt rood, maar heeft het laatste geweldige woord na Vizela-Benfica
i

ANP/EPA

🎥 ✌️ 👌 | Schmidt bekogeld, krijgt rood, maar heeft het laatste geweldige woord na Vizela-Benfica

Eimert Pruis • 12:22, 26-02-2023 / Laatste Update: 05:36, 12-12-2023

Voormalig PSV-coach Roger Schmidt kreeg het zaterdagavond aan de stok met fans van Vizela. Schmidt en Benfica stapten met een 2-0-zege van het veld, waarna fans van de thuisclub de Duitser bekogelden met flesjes water. Schmidt haalde zijn gram, maar kreeg wel rood.

Een van de fans van Vizela had zijn emoties niet in de hand na de nederlaag en gooide een flesje water richting Schmidt. De voormalig PSV-coach besloot het flesje terug te gooien en dát had hij beter niet kunnen doen. Schmidt kreeg namelijk een rode kaart, tot grote hilariteit van de Vizela-fans.

Wie het laatst lacht...

Schmidt was wel degene die het laatste lachte. Hij stapte met een 2-0-zege én 3 punten de bus in. Iets wat hij met handgebaren ook nog even duidelijk maakte. Met zijn ene hand hield hij 2 vingers in de lucht, met de andere hand maakte hij een nul. "Ik accepteer de rode kaart. Dat is alles wat ik erover wil zeggen. Ik reageerde op de provocaties van het publiek. Dat was het", zei de Duitser na afloop.

Nummer 1 van Portugal

Schmidt staat met Benfica 1e in de Portugese competitie met 59 punten uit 22 wedstrijden, inclusief de 3-punter tegen Vizela. Toch ging het niet heel makkelijk voor de Portugese lijstaanvoerder, die dit seizoen pas 1 keer verloor. Op aangeven van voormalig Ajax-aanvaller David Neres maakte João Mário vlak voor rust de 0-1, waarna pas diep in blessuretijd de beslissende 0-2 viel voor de bezoekers uit Lissabon. João Mário tekende vanaf de stip voor zijn 2e goal.