Roger Schmidt nog steeds onverslaanbaar met Benfica: 'Spelers zijn overtuigd van onze principes'
i

Getty Images

Roger Schmidt nog steeds onverslaanbaar met Benfica: 'Spelers zijn overtuigd van onze principes'

Eimert Pruis • 13:44, 12-10-2022 / Laatste Update: 18:16, 08-01-2024

Roger Schmidt en zijn Benfica zijn momenteel onverslaanbaar. In de Portugese competitie werd er 8 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld en in de Champions League kregen ook Juventus en Paris Saint-Germain het niet voor elkaar de Portugese ploeg te kloppen. Tot grote tevredenheid van de voormalig PSV-coach.

"Natuurlijk ben ik trots", sprak Schmidt vol lof over zijn Benfica nadat hij het sterrenensemble van Paris Saint-Germain voor de 2e keer op rij op een 1-1-gelijkspel had gehouden. "Alle spelers zouden trots moeten zijn op dit gelijkspel nadat we eerst op achterstand waren gekomen. Ik ben erg blij dat we de goede prestatie van vorige week hebben kunnen bevestigen. Ondanks de tegengoal hebben we de juiste instelling behouden en dat is een topprestatie. Onze mentaliteit was heel goed dus we zijn heel erg blij, zeker gezien de kwaliteiten van Paris Saint-Germain."

Bijna zeker van 8e finales

Na 4 wedstrijden staan Schmidt en consorten op 8 punten in Groep H van het miljardenbal, net als Paris Saint-Germain. De voorsprong op zowel Juventus als Maccabi Haifa bedraagt 5 punten met nog maar 2 wedstrijden te gaan. Een plek in de 8e finale is dus bijna binnen voor Benfica.

"Ik weet dat we onszelf in een heel goede positie bevinden in deze zeer moeilijke groep. De spelers verdienen het om door te gaan, maar we hebben nog wel 2 wedstrijden te gaan. Eerst moeten we winnen van Juventus en als het mogelijk is, zullen we natuurlijk ook voor de 1e plaats gaan. Het belangrijkste is dat we ons kwalificeren", aldus Schmidt.

Rol van Schmidt?

Schmidt kreeg op de persconferentie de vraag wat zijn rol is geweest in het feit dat Benfica nog altijd ongeslagen is dit seizoen. "Sinds de start van het seizoen spelen we op deze manier. Toen we hier arriveerden, probeerden we de spelopvatting van de ploeg een beetje te veranderen en we kregen de spelers direct aan boord. Natuurlijk helpen de goede resultaten, maar de spelers stralen uit dat ze overtuigd zijn van de principes die we willen invoeren."