Roger Schmidt spreekt van 'beste wedstrijd' Benfica, Portugese media hebben het al over nieuw contract
i

Getty Images

Roger Schmidt spreekt van 'beste wedstrijd' Benfica, Portugese media hebben het al over nieuw contract

Sjors Tanis • 13:12, 26-10-2022 / Laatste Update: 23:26, 07-01-2024

Roger Schmidt blijft maar verbazen met Benfica. De voormalig PSV-trainer won in de groepsfase van de Champions League van Juventus (4-3), waardoor Schmidt en de Portugezen doorgaan naar de 8e finales. In Portugal klinkt dan ook al de roep om een contractverlenging van de Duitser.

Benfica speelde dit seizoen 20 wedstrijden onder leiding van Schmidt en geen daarvan ging verloren. "Dit was misschien wel de beste wedstrijd onder mijn leiding", sprak Schmidt in Portugese media na de zege op Juventus.

'Geloofden in onszelf'

Na een 4-1-tussenstand knokte Juventus zich nog terug tot 4-3, maar als Benfica iets zuiniger met de kansen om was gesprongen had het ook zomaar 7-1 voor de Portugezen kunnen worden. "Ik denk dat we een fantastische wedstrijd hebben gespeeld en prachtige doelpunten hebben gemaakt. We stonden tegenover Juventus, zeker geen gemakkelijke tegenstander, maar we geloofden in onszelf en toonden onze kwaliteit", zei Schmidt.

Nieuw contract?

Schmidt tekende de afgelopen zomer een contract voor 2 jaar in Lissabon, maar er wordt al volop gespeculeerd over een nieuw contract voor de Duitse coach. "Ik denk niet dat de president me dat al gaat vragen, want ik heb nog een contract voor 2 jaar. Het is nog te vroeg om daarover te praten. We hebben 20 wedstrijden gespeeld, maar er zijn er nog zo'n 40 te gaan. We moeten proberen op dit niveau te blijven."

Allegri

Ook van Juventus-collega Massimiliano Allegri kreeg Schmidt en zijn Benfica de complimenten. "Of Benfica de Champions League kan winnen? Dat weet ik niet. Het is een geweldig team, maar de Champions League is erg moeilijk. Wij wisten ook dat het moeilijk zou worden, want Benfica heeft 20 wedstrijden niet verloren. Dit is een heel goed team en ik denk niet dat wij gefaald hebben. In voetbal heb je te maken met nederlagen."