Roger Schmidt voorspelt lastige wedstrijd tegen Kopenhagen: 'Verschil is niet zo groot'
i

EPA

Roger Schmidt voorspelt lastige wedstrijd tegen Kopenhagen: 'Verschil is niet zo groot'

Eimert Pruis • 18:18, 09-03-2022 / Laatste Update: 00:39, 12-12-2023

Met FC Kopenhagen treft PSV donderdagavond in de 8e finales van de Conference League een ploeg die in eigen land heerst. De koploper in de Deense competitie verloor voor het laatst op 24 oktober een duel en won na de hervatting van het seizoen half februari al weer 3 keer op rij.

"Aanvallend en verdedigend speelt de ploeg met een idee", is het oordeel van PSV-trainer Schmidt. "Het verschil met ons zal niet groot zijn. Ik verwacht 2 open duels." De Duitser wilde geen uitspraken doen over de mogelijke opstelling. "We spelen vreselijk veel wedstrijden in korte tijd. Het is 1 van de voornaamste redenen dat ik per wedstrijd een afweging maak wie er speelt. Per wedstrijd maken we een plan van aanpak. Op basis daarvan kies ik met mijn staf wie er start."

'Kopenhagen kan tot grote hoogte stijgen'

Schmidt wil er donderdag (21.00 uur) voor zorgen dat zijn ploeg met een goed uitzicht op de kwartfinales over twee weken naar Denemarken afreist voor de return. "Dat is nodig. Met het enthousiaste publiek achter zich kan FC Kopenhagen tot grote hoogte stijgen."

'We kunnen dit seizoen erg succesvol afsluiten'

Daarbij ziet de Duitser het vertrouwen binnen zijn selectie groeien met 4 competitiezeges op rij, het bereiken van de bekerfinale en de uitschakeling van Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. "De afgelopen weken spelen we goed voetbal. Dat is extra fijn omdat nu de belangrijkste periode van het seizoen is aangebroken. Als iedere speler op het veld zo met elkaar in verbinding staat als bijvoorbeeld afgelopen zondag tegen Heracles Almelo en voor elkaar door het vuur gaat, kunnen we dit seizoen erg succesvol afsluiten. Het feit dat we ook na lastige duels aan het langste eind trekken, tekent de mentaliteit van onze ploeg. Dat is echt niet altijd makkelijk."