'Roman Abramovich kijkt om zich heen en biedt ook op Valencia'
i

Getty Images

'Roman Abramovich kijkt om zich heen en biedt ook op Valencia'

Eimert Pruis • 12:34, 11-04-2022 / Laatste Update: 03:26, 12-12-2023

Roman Abramovich heeft een bod gedaan om Valencia te kopen. De steenrijk Rus, officieel nog altijd eigenaar van Chelsea, is op zoek naar een nieuw project. Hij zou ook interesse hebben om het Turkse Göztepe te kopen.

Terwijl zijn dure jacht voor onderhoud in Nederland is, zit Abramovich lekker te shoppen. Vanwege de sancties tegen Rusland en zijn band met Vladimir Poetin werd hij min of meer in Engeland gedwongen om afstand te doen van Chelsea. De Engelse club staat te koop, maar voordat hij Chelsea verkocht heeft wil hij al weer een vervangende club kopen.

Eigenaar Valencia ziet bod wel zitten

Volgens Valenciaanse media heeft de huidige eigenaar van Valencia Peter Lim een aanbod van Abramovich gekregen. Zo meldt Plaza Deportiva dat er binnenkort meer nieuws volgt. In eerste instantie is het nog niet gelukt om Valencia te verkopen. Lim zag het bod van de Rus wel zitten namelijk.

Cillessen

Valencia is een zeer grote club in Spanje die door mismanagement al jaren niet meer meedoet om de prijzen. Jasper Cillessen is de keeper van Valencia en hoopt maandagavond zijn rentree onder de lat te maken, na een blessure.