🎥 | Romelu Lukaku gaat Ibrahimovic te lijf in derby, Zlatan krijgt later rood

Trevor Wagener • 23:14, 26-01-2021 / Laatste Update: 14:24, 07-01-2024

Tijdens de Milanse derby om de kwartfinale van de Coppa Italia tussen Internazionale en AC Milan ging het dinsdagavond mis tussen topspelers Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic. De kemphanen kregen het met elkaar aan de stok en moesten door teamgenoten uit elkaar worden gehouden.

Een provocerend moment, gestart door Zlatan bij een hoekschop, deed Lukaku vlak voor rust uit zijn voegen gaan. Eerst ging hij neus aan neus staan met de Zweed. De scheidsrechter gaf hem een waarschuwing, maar dat hielp weinig.

Fittie

Toen beide ploegen bij het rustsignaal naar binnen gingen, moesten ploegmaats en stafleden bijspringen om Lukaku weg te houden bij Zlatan. De mensen van Inter lukten het maar net om hem te kalmeren. Beide spelers werden bestraft met een gele kaart.

Hond

Later kreeg Ibrahimovic rood na zijn 2e gele kaart; hij beging een overtreding op Aleksandar Kolarov. De bonje met Lukaku baarde opzien. De heren zijn oud-ploeggenoten bij Manchester United en konden het toen prima met elkaar vinden. "Ik herken mezelf in Zlatan", zei de Belg toen.

"Wij begrijpen elkaar. "Weinigen mensen weten dat, maar hij heeft me enorm geholpen destijds. Hij is een kampioen. En heeft, zoals wij dat zeggen, de mentaliteit van een hond. Hij geeft nooit af. Zijn adviezen neem ik nog altijd mee."

Volledig in beeld: het opstootje tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku tijdens Inter-Milan. pic.twitter.com/bqNa3pYF9R

— Willem Haak (@WillemHaak) January 26, 2021

Check hier live de 2e helft: