Romelu Lukaku mist kraker tegen Liverpool door commotie na interview
i

Getty Images

Romelu Lukaku mist kraker tegen Liverpool door commotie na interview

Sjors Tanis • 12:17, 02-01-2022 / Laatste Update: 06:56, 08-01-2024

Romelu Lukaku mist zondag de Premier League-kraker met Chelsea tegen Liverpool. Trainer Thomas Tuchel weert hem uit de selectie, als straf voor het interview dat hij aan Sky Italia gaf.

Tijdens zijn persconferentie vrijdag ging Thomas Tuchel nog redelijk rustig om met de heisa die was ontstaan na het interview van Lukaku.

Fans niet blij

Toch weert hij de Belgische spits uit zijn selectie, zo valt bij bronnen rond de club te horen. Om een voorbeeld te stellen. Het interview van Lukaku op Sky Italia is sinds donderdagavond gespreksonderwerp nummer 1 in het Engels voetbal. Chelsea-fans zijn verontwaardigd over de uitspraken die hij deed op de Italiaanse televisie.

Op het moment dat hij het interview gaf, zo’n maand geleden, was Lukaku net terug van blessure. Hij was toen bankzitter. “Ik ben niet blij met de situatie en dat is niet meer dan normaal”, vertelde hij aan Sky Italia. “De hoofdcoach heeft besloten om een ​​ander systeem te spelen. Ik mag niet opgeven, ik moet hard blijven werken en professioneel zijn. Ik ben niet blij met de situatie, maar ik ben een werker en ik mag niet opgeven.”