Romelu Lukaku WOEST om racisme en haalt uit naar Pro League: 'F*ck jullie met jullie hashtags'
i

Getty Images

Romelu Lukaku WOEST om racisme en haalt uit naar Pro League: 'F*ck jullie met jullie hashtags'

Eimert Pruis • 15:40, 20-12-2021 / Laatste Update: 10:03, 07-01-2024

Romelu Lukaku is terecht helemaal KLAAR met racisme. De Belgische spits van Chelsea vindt ook dat de Jupiler Pro League te weinig doet aan het weren van racisme in de Belgische stadions. Afgelopen weekend was het raak bij Club Brugge-Anderlecht. "F*ck jullie met jullie hashtags. Ga nou eens echt actie ondernemen."

Anderlecht-coach werd zondag naar eigen zeggen uitgescholden door het thuispubliek. "We zijn hier een hele wedstrijd uitgescholden voor bruine apen", zei de coach na afloop van de Belgische topper (2-2). "Ik ga ontgoocheld naar huis. Ik heb het daar heel moeilijk mee. Er mag iets ludieks geroepen worden, maar we zijn hier met een heleboel mensen die veel gegeven hebben voor ons land. We komen hier gewoon voetballen."

Bullshit!!!

"Ik hoop dat jullie nu wel eens in actie schieten. Dat een icoon zoals Vincent Kompany wordt uitgescholden voor zijn huidskleur...genoeg is genoeg!", aldus een woeste Lukaku op zijn Instagram-story. "Onderneem nu eens echte actie. This is some BS!!!"

Club Brugge heeft gezegd dat het alles zal doen om de supporters op te sporen die verantwoordelijk zijn voor de racistische uitlatingen. De club wil direct een stadionverbod opleggen. Ook de politie is een onderzoek gestart.