Ron Jans zet Joshua Brenet om 'disciplinaire redenen' uit wedstrijdselectie FC Twente
i

Pro Shots

Ron Jans zet Joshua Brenet om 'disciplinaire redenen' uit wedstrijdselectie FC Twente

Jeroen Rooseboom • 15:14, 03-03-2023 / Laatste Update: 09:47, 12-12-2023

Joshua Brenet maakt tot maandag geen deel uit van de selectie van FC Twente. De rechtervleugelverdediger is om disciplinaire redenen geschorst. "Hij is niet goed met zijn wissel tegen PSV omgegaan", zegt trainer Ron Jans.

Brenet werd tegen PSV voortijdig naar de kant gehaald. Na afloop zei Jans al meteen dat hij heel ontevreden was over de rechterkant. Ook rechterspits Vaclav Cerny werd gewisseld. Brenet maakte vooral verdedigend een zwakke indruk.

Wisselvallig

Jans wil verder niets kwijt over de disciplinaire straf voor Brenet, die bezig is aan een wisselvallig seizoen. Waar hij in thuisduels vaak een meerwaarde is gebleken, liet hij het in veel uitwedstrijden afweten. De rechtsback trainde de voorbije dagen voor zichzelf.

Eerder dit seizoen werd Virgil Misidjan ook al voor een wedstrijd uit de selectie gezet. Misidjan kon zich niet vinden in een reservevol. "Als Joshua het net zo oppakt als Virgil, dan hebben we iets bereikt met z’n allen", aldus Jans, die voor de wedstrijd van zaterdag tegen Heerenveen de nodige personele problemen kent.

Veel afwezigen

Naast de afwezigheid van de geschorste Ramiz Zerrouki en de geblesseerden Michal Sadilek en Daan Rots, is ook het meespelen van Misidjan twijfelachtig. De linksbuiten is ziek. Annas Salah-Eddine meldde zich vrijdag weer op de training, maar ook hij was in de voorbije dagen ziek. Ook achter zijn naam staat een vraagteken.