🎥 | Ronald Koeman doet Louis van Gaal na: 'Goedemiddag, mijn vrienden van de pers'

Sjors Tanis • 18:09, 01-10-2021 / Laatste Update: 10:06, 08-01-2024

Ronald Koeman blikte tijdens de persconferentie vooruit op de kraker tegen Atlético Madrid. Nadat hij à la Louis van Gaal het gesprek begon, ging het vooral over zijn positie binnen FC Barcelona en de toekomst van de club.

"Ik wil graag beginnen met een uitspraak van Louis van Gaal. Goedemiddag, mijn vrienden van de pers", zei Koeman met een grote grijns op zijn gezicht.

Van Gaal in 2000

Daarmee imiteerde hij de huidige bondscoach, die dit zei bij bij zijn 1e persconferentie voor Oranje, maar óók bij zijn ontslag bij FC Barcelona in 2000. Koeman staat onder een immense druk bij FC Barcelona en de lach van Koeman verdween tijdens de persconferentie dan ook snel van zijn gezicht.

Ontslag aanstaande?

Hij wilde niet te veel ingaan op de vraag of een nederlaag het einde bij Barça betekent. "Dat is een vraag voor morgen. Ik ben niet het belangrijkste, maar het team. Ik ben hier uit liefde voor de club, in een uiterst complexe situatie gekomen en het wordt met de dag lastiger. Iedereen heeft een mening, maar het enige waar ik mij mee bezighoud is het voorbereiden van de spelers op de wedstrijd. Ik word er een beetje moe van dat ik mijn manier van werken moet verdedigen. Ooit zal ik vertellen wat ik allemaal denk.”

De relatie met president Joan Laporta verloopt moeizaam. Ook nu kreeg Koeman daar vragen over. "Ik ga hier niets over zeggen", zei de 58-jarige trainer, die overigens nog geschorst is en zaterdagavond in Madrid dus noodgedwongen op de tribune moet plaatsnemen.