Ronald Koeman gaat met volledig fitte groep de laatste training voor Frankrijk-thuis in
i

Pro Shots / Marcel van Dorst

Ronald Koeman gaat met volledig fitte groep de laatste training voor Frankrijk-thuis in

Robert Hüsken • 14:18, 12-10-2023 / Laatste Update: 05:38, 07-01-2024

Het Nederlands elftal is met een complete selectie begonnen aan de laatste training voor het thuisduel met Frankrijk in de EK-kwalificatie. Bondscoach Ronald Koeman staat met al zijn 23 spelers op het veld in Zeist.

In de afgelopen dagen heeft Koeman niet nog meer spelers zien afhaken. Hij mist belangrijke internationals als Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo en Matthijs de Ligt. Ook Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Sven Botman, Mark Flekken, Justin Bijlow, Jurriën Timber en Tyrell Malacia zijn niet inzetbaar.

Frankrijk mist verdedigers

Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, kan geen beroep doen op zijn verdedigers Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano en Axel Disasi in de Johan Cruijff ArenA. De verliezend finalist van het laatste WK in Qatar kan zich tegen Nederland al plaatsen voor de Europese eindronde van volgend jaar in Duitsland.

Stand van zaken

Nederland strijdt met Griekenland om de 2de plaats, die ook goed is voor een ticket voor het EK. Beide ploegen hebben negen punten, maar de Grieken hebben 1 duel meer gespeeld. Beide teams treffen elkaar maandagavond in Athene. Griekenland speelt vrijdag eerst nog een uitduel met Ierland, dat 4de staat met pas 3 punten na 4 duels.