🎥 | Ronald Koeman: 'Heb Mats Wieffer gisteren weer zien spelen, dus een debuut kan zeker'

Yvo van Dorst • 17:35, 20-03-2023 / Laatste Update: 22:46, 11-12-2023

Mats Wieffer heeft een flinke indruk gemaakt op bondscoach Ronald Koeman. Op een persconferentie legt de bondscoach maandag uit, waarom hij de middenvelder mee heeft genomen in zijn selectie van Oranje. Ook geeft hij zijn beweegredenen waarom Daley Blind is opgeroepen, maar Jeremie Frimpong niet.

Koeman is erg enthousiast over Wieffer en zag de middenvelder ook tegen Ajax weer goed spelen. "Een debuut voor Wieffer kan zeker. Heb hem gisteren weer zien spelen dus daar zou ik niet bang voor zijn. Ik heb hem geselecteerd vanwege het feit dat ik denk dat hij op dit niveau meekan en nu Frenkie de Jong wegvalt moet iemand anders daar spelen."

Daley Blind

De verkiezing van Daley Blind zagen veel mensen ook niet aankomen. Koeman geeft wel al aan dat de verdediger van Bayern München niet zijn eerste keus is. "Blind heb ik opgeroepen omdat iedereen qua leeftijd het EK zou kunnen spelen. Ik heb hem ook gezegd dat hij niet de eerste optie is op linksback. Hij kan zijn 100e interland spelen deze periode en dat gun ik hem heel erg."

Jeremie Frimpong

Jeremie Frimpong overleefde de selectie niet en ook dat riep voor veel mensen vragen op. Koeman legt uit dat hij een verdedigend stabielere rechtsback zoekt. "Frimpong is meer een rechtsbuiten af en toe. Ik heb te weinig wedstrijden gezien dat hij in een systeem met vier verdedigers speelt. Heb hem wel eens eerder gezien als echte rechtsback en dat roept verdedigend dan echt wel twijfels op."