🎥 | Ronald Koeman is het zat: leest verklaring voor en loopt weg

Marcel Roes • 15:46, 22-09-2021 / Laatste Update: 07:43, 07-01-2024

Ronald Koeman is de vragen over zijn positie als Barcelona-trainer HE-LE-MAAL zat. Hoe is je relatie met de clubpresident? Hoe lang blijf je nog zitten? Moet je de komende match winnen om te mogen blijven? Dat soort zuigende vraagjes, daar heeft Koeman gewoon geen trek meer in.

Dus woensdag had hij een oplossing bedacht bij de persconferentie van Barca. Hij pakte zijn leesbrilletje erbij en las een statement voor. Daarna stond-ie op en beende hij prompt weg, waardoor de aanwezige journalisten geen vragen meer konden stellen.

"De club bevindt zich in een situatie van wederopbow", zo las de trainer voor. "We moeten een nieuw team opbouwen, zonder grote investeringen te doen. Dat kost tijd. Talenten kunnen over een paar jaar wereldsterren zijn. Jongeren krijgen de kansen, zoals Xavi en Andrés Iniesta die ook ooit kregen, maar geduld is vereist."

Smeekbede

Zijn toepsraakje ging steeds meer lijken op een smeekbede. "Het team moet gesteund worden, in woorden en daden. Ik weet dat de pers dit proces herkent, het is immers niet de eerste keer in de geschiedenis van de club dat we hier doorheen gaan. We rekenen op uw steun in deze lastige tijden. Visca Barça!"