Ronald Koeman na 2-1 tegen Frankrijk: 'Ik heb genoeg positieve dingen gezien'
i

ANP

Ronald Koeman na 2-1 tegen Frankrijk: 'Ik heb genoeg positieve dingen gezien'

Matthijs Nijhuis • 12:28, 14-10-2023 / Laatste Update: 07:22, 05-01-2024

Het Nederlands elftal ging gisteren onderuit tegen Frankrijk. Les Blues kwam snel op voorsprong en won de wedstrijd met 2-1. Bondscoach Ronald Koeman laat zich (nog) niet uit het veld slaan: "Ik heb genoeg positieve dingen gezien, er had zeker meer in gezeten", zei hij achteraf.

Lees ook: Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Frankrijk

Koeman was vooral blij met Quilindschy Hartman en Tijjani Reijnders. De Feyenoorder zorgde laat in de wedstrijd nog voor een doelpunt voor Nederland. "Wat hij liet zien was erg goed, alsof hij gewoon voor Feyenoord speelde", aldus de bondscoach. Ook met Reijnders is hij 'zeer tevreden'. De middenvelder maakte zijn basisdebuut voor Oranje maar was meteen van onschatbare waarde voor de ploeg: "Hij ontwikkelt zich geweldig."

De Roon

Journalist Valentijn Driessen legt de vinger op de zere plek: "Ben je door deze 2 spelers genezen van Marten de Roon?" De Roon liet te wensen over waardoor het voor de Fransozen makkelijk werd om een aanval op te zetten. "Hij heeft nog steeds kwaliteiten die passen bij deze selectie", antwoordt Koeman. "Ik had alleen verwacht dat het koppel met Joey (Veerman, red.) iets beter was afgestemd."