Ronald Koeman niet blij met deelname Pedri aan Olympische Spelen: 'Hij heeft juist rust nodig'
i

Getty

Ronald Koeman niet blij met deelname Pedri aan Olympische Spelen: 'Hij heeft juist rust nodig'

Sjors Tanis • 18:47, 18-07-2021 / Laatste Update: 07:49, 05-01-2024

Ronald Koeman van FC Barcelona baalt van de deelname van zijn 'groeibriljant' Pedri aan de Olympische Spelen in Tokio. "Hij heeft na het EK juist rust nodig", oordeelt de oud-bondscoach van Oranje.

"Hij heeft heel veel gespeeld. We moeten hem een pauze geven. Dat heeft iedereen nodig na een lang seizoen. 2 grote toernooien spelen in 1 zomer is te veel, maar we kunnen er niets aan doen."

Vol programma

Pedri haalde met Spanje de halve finales bij het Europees kampioenschap. Als eerste EK-speler ooit van 18 jaar was hij in alle 6 wedstrijden basisspeler. Daarna voegde Pedri zich vrij snel bij de Spaanse olympische ploeg om warm te draaien voor het evenement in Tokio. Spanje neemt het in groep C van het olympisch voetbaltoernooi op tegen Egypte, Argentinië en Australië.

Koeman is in Barcelona intussen begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. "Het EK van Pedri was fenomenaal", concludeert de oud-international. "Op zijn leeftijd speelde hij bijna alle wedstrijden volledig en dat met grote volwassenheid. Ook voor onze club was hij belangrijk. Pedri liet aan de wereld zien dat jonge spelers bij Barcelona kansen krijgen."