Ronald Koeman op zijn hoede voor Griekenland: 'Het is een gevaarlijke wedstrijd'
i

Pro Shots

Ronald Koeman op zijn hoede voor Griekenland: 'Het is een gevaarlijke wedstrijd'

Brian Vesseur • 21:07, 15-10-2023 / Laatste Update: 10:29, 05-01-2024

Bondscoach Ronald Koeman zat zondagavond met een microfoon onder zijn neus voor de persconferentie voor het duel tussen Griekenland en Nederland. Naast hem zat Manchester City-verdediger Nathan Aké. Samen bespraken zij de kwaliteiten van Griekenland. Zo zei Aké: "Ze hebben het geloof dat ze het EK kunnen halen."

LEES OOK: Waarom een zege tegen Griekenland zo belangrijk is voor Oranje

Aké denkt dan ook dat het een heel andere wedstrijd wordt dan de thuiswedstrijd. "Fans zullen erachter staan, ze hebben geloof dat ze het EK kunnen halen." Griekenland heeft momenteel 12 punten na 6 wedstrijden, Nederland heeft er 9 na 5. Oranje moet dus winnen om de tweede plek achter Frankrijk te pakken. "Wij willen proberen de wedstrijd te domineren."

'Gevaarlijke wedstrijd'

Koeman ziet dat ook: "Als we winnen, zetten we een hele grote stap." Maar makkelijk wordt dat niet, denkt de bondscoach. "Het is gewoon een gevaarlijke wedstrijd. Ze zien dit als een kans die ze misschien niet hadden verwacht."

Laserpennen

Het ging ook nog even over de laserpennen. Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn, die ook bij de selectie zit, had tegen AEK Athene veel last van die pennen. Fans van de Griekse club probeerden hem op die manier af te leiden bij een penalty. Koeman zag dat ook: "Ik heb bij de KNVB aangegeven dat als dat bij ons gebeurt, dat de UEFA of de scheidsrechter moet ingrijpen."