ūüé• | Koeman openbaart voor wie Oranje-shirt zwaar weegt: 'Juist hele goede voetballer, heeft met spanning te maken'

Sjors Tanis¬†‚Äʬ†20:30, 26-03-2023 / Laatste Update: 20:27, 08-01-2024

Ronald Koeman kreeg op de persconferentie voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Gibraltar de vraag of hij weleens merkt dat voor spelers het shirt van het Nederlands elftal zwaar weegt. De bondscoach vond dat 'lastig', maar kwam vervolgens wel met een duidelijk voorbeeld.

"Joey Veerman trainde een keer mee", begon Koeman. "Toen had hij 2 balverliesmomenten. Dat is niet zijn mindere kwaliteit, want hij is juist een hele goede voetballer aan de bal. Maar daar verspeelt hij ballen, dat heeft wel met een stukje spanning te maken." Check het moment in de video hierboven vanaf 02:46!

Lees ook: Koeman op persco: 'Had vaker kunnen wisselen tegen Frankrijk, Gibraltar staat boven ons'

Geertruida

Koeman had het vervolgens over Lutsharel Geertruida, die in de 4-0-afgang tegen Frankrijk zijn debuut maakte √©n geblesseerd raakte "Misschien heeft dat ook met een stukje spanning, of zijn debuut, te maken", zei Koeman. "Dat was voor mij ook de reden om Jurri√ęn (Timber, red.) rechtsback te zetten en niet Luts (Geertruida, red.). Want dan speel je ook tegen Mbapp√©. Die keuzes maak je omdat je ook daarover met spelers communiceert. Maar het is waar dat het shirt van het Nederlands elftal altijd anders is dan dat van je club."

Lees ook: Nathan Aké wordt geprezen door Koeman: 'Ik vind het zo knap hoe hij zich ontwikkeld heeft'