Ronald Koeman tussen de regels eerlijk over zijn keeper tegen Frankrijk: 'Jullie zijn slim genoeg'
i

Pro Shots

Ronald Koeman tussen de regels eerlijk over zijn keeper tegen Frankrijk: 'Jullie zijn slim genoeg'

Yvo van Dorst • 16:15, 12-10-2023 / Laatste Update: 02:03, 06-01-2024

Ronald Koeman wilde het zelf niet zeggen, maar uit zijn uitspraken op de laatste persconferentie kun je opmaken dat Bart Verbruggen zal keepen tegen Frankrijk. De bondscoach vindt het ook niet erg dat hij veel afvallers heeft, omdat hij nu met een vaste groep heeft kunnen voorbereiden.

"Ik heb de jongens al wel gezegd wie er keept ja", vertelde Koeman op zijn persconferentie. "Dat ga ik hier niet zeggen, maar jullie zijn denk ik slim genoeg om te weten wie. Die naam is ook al het meest genoemd."

Georginio Wijnaldum

De vorige keer tegen Frankrijk speelde Wijnaldum nog mee in het elftal van Ronald Koeman. De bondscoach nam hem nu niet op in zijn selectie, maar hij heeft hem zeker nog niet afgeschreven. "Hij speelt nu wel weer, maar hij heeft helemaal geen voorbereiding gehad. Ik heb nog een appje gehad van zijn trainer Steven Gerrard. Die zei dat hij fit was, dus dat is goed om te weten."

Afvallers

Koeman heeft bij Oranje ook te maken met een waslijst aan afvallers. Heel erg vindt hij dat niet, omdat de afvallers ver van tevoren bekend waren. "Ondanks de afvallers zie ik een groep. Bij de wedstrijd tegen Frankrijk uit was er veel onrust, omdat er een dag voor de wedstrijd nog spelers afvielen. Je hebt nu een groep van 23 spelers, waar je constant mee bent geweest." Vorige keer vielen spelers nog af voor het duel met Frankrijk door ziekte rond de 'kip kerrie.'