Ronald Koeman vindt dat Jasper Cillessen 'meer had kunnen doen' bij tegengoal: 'Te veel naar achteren'
i

Getty Images

Ronald Koeman vindt dat Jasper Cillessen 'meer had kunnen doen' bij tegengoal: 'Te veel naar achteren'

Sjors Tanis • 22:24, 26-03-2023 / Laatste Update: 22:00, 08-01-2024

Ronald Koeman kan nog niet voorspellen wie de 1e doelman van Oranje wordt. De bondscoach van het Nederlands elftal koos vrijdag in het verloren uitduel met Frankrijk (4-0) in de EK-kwalificatie voor Jasper Cillessen. Hij verwijt de keeper van NEC weinig maar vond hem er niet zo goed uitzien bij de 2-0 van Dayot Upamecano.

"Bij die 2-0 stond hij iets te veel naar achteren. Als hij een meter meer pakt, had hij wellicht wat meer kunnen doen", zei Koeman op de persconferentie voor het thuisduel van maandag met Gibraltar in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2024. "Maar het was ook een geweldige vrije trap, dat is voor keepers altijd moeilijk."

Check ook: Koeman openbaart voor wie Oranje-shirt zwaar weegt: 'Juist hele goede voetballer, heeft met spanning te maken'

Wie wordt nummer 1?

Koeman heeft met Cillessen, Mark Flekken en Bart Verbruggen 3 doelmannen geselecteerd die eind vorig jaar niet op het WK in Qatar waren. Hij kan geen beroep doen op de geblesseerde Andries Noppert en Justin Bijlow.

Lees ook: Koeman op persco: 'Had vaker kunnen wisselen tegen Frankrijk, Gibraltar staat boven ons'

"Noppert heeft het op het WK prima gedaan en Bijlow en Verbruggen zijn voor de toekomst", zei Koeman. "Bijlow speelt al wat langer op een hoog niveau, maar wie het gaat worden, dat zal wel blijken. Laten we hopen dat in juni iedereen fit is. Dan zullen we keuzes maken en duidelijkheid scheppen. Dat kan nu nog niet."