Ronald Waterreus over Fortuna-trainer: 'Velázquez is knettergek, belediging voor het vak'
i

ProShots

Ronald Waterreus over Fortuna-trainer: 'Velázquez is knettergek, belediging voor het vak'

Marcel Roes • 17:38, 20-02-2023 / Laatste Update: 23:04, 11-12-2023

Afgelopen weekend werd Fortuna Sittard-trainer Julio Velázquez bij de match tegen RKC bestraft met een rode prent door scheids Bas Nijhuis. Die was het gemekker van de Spanjaard zat, al na 52 minuten trouwens.

Ex-keeper Ronald Watterreus, een Limburger die niet voor Fortuna maar wel voor Roda JC speelde, haalt uit naar Velázquez. In zijn column in De Limburger schrijft Watterreus dat Velázquez "een belediging voor het trainersvak is".

"Na ruim 50 minuten zuigen, etteren, mekkeren, misbaar maken, hoofdschudden en woest op en neer benen stuurde scheidsrechter Bas Nijhuis hem naar de tribune, zo beschrijft Waterreus de Spanjaard. "Velázquez is Diego Simeone in de overdrive, maar dan één zonder status."

Clown Bassie

En dan gaat hij los: "De Clown Bassie onder de voetbaltrainers. Knettergek, zoals u wilt. Met zijn gespeelde temperamentvolle toneelstukjes is hij de slechtst denkbare ambassadeur die Fortuna zich kan wensen. Hij is een belediging voor het vak. En, dat vooral ook: voor zijn club."

Hij verwacht dat Velázquez binnenkort op straat wordt gezet. "Een trainer die zichzelf belangrijker vindt dan zijn club, houdt het nergens lang vol."