🎥 | Waterreus: 'Klassieker-XI bestaat uit 11 Ajacieden, met Slot als de beste coach'
i

Screenshot

🎥 | Waterreus: 'Klassieker-XI bestaat uit 11 Ajacieden, met Slot als de beste coach'

Trevor Wagener • 22:03, 13-03-2023 / Laatste Update: 04:35, 12-12-2023

Oud-voetbalkeeper Ronald Waterreus toonde in de uitzending van Rondo van maandagavond zijn ideale Klassieker-opstelling, met oog op dé clash tussen Ajax en Eredivisie-koploper Feyenoord van komend weekend. De voormalig doelman mocht een gecombineerd elftal samenstellen, maar koos voor 11 Ajacieden.

"Dan komen we bij jou uit Ronald, en zien we 11 Ajacieden", aldus presentator Wytse van der Goot. "Ja, daar moet ik wel gelijk bij zeggen dat ik Feyenoord de beste trainer vind hebben", aldus Waterreus. Ofwel: de 11 spelers van Ajax, en Arne Slot boven John Heitinga.

"Ik sluit me aan bij de woorden van Rafael (van der Vaart)", ging Waterreus verder. "Ajax kent een dramatisch seizoen, en die reden ligt ergens. Met name in de leiding: onder Alfred Schreuder liep het niet en John Heitinga doet het met 7 zeges op een rij uitstekend. We kunnen er alleen ontegenzeggelijk niet omheen dat Slot Feyenoord boven zijn kunnen laat presteren."

'Bijlow boven Rullí'

Slot werd sowieso de beste trainer van de Eredivisie genoemd, maar Waterreus' take over zijn XI werd tamelijk grinnikend ontvangen. "Dit is wel een statement wat je maakt, en dat als Limburger!", merkte Marco van Basten op. 'San Marco' had overigens voor Justin Bijlow gekozen. "Als hij fit was had ik dat ook gedaan, ja", aldus Waterreus. 1 om 10 dan, in plaats van geen om 11!