🎥 | Keeperskwestie van het Nederlands elftal blijft discussiepunt: 'Er is overal druk'

Trevor Wagener • 23:42, 10-10-2022 / Laatste Update: 03:29, 12-12-2023

Bij het televisieprogramma Rondo van maandagavond ging het uiteraard over de keeperskwestie van het Nederlands elftal. Wie moet de nummer 1 worden onder de lat van Oranje, Jasper Cillessen of Remko Pasveer? De tafelgasten kwamen er niet uit.

Volgens Youri Mulder heeft Ajax-doelman Pasveer last van de druk. De sluitpost ging het voorbije weekend (2-4 winst in Volendam) in de fout bij de Volendam-treffer van Lequincio Zeefuik. "Je ziet het gelijk", aldus Mulder. "Dat heeft Louis van Gaal wel slim gezegd, door te zeggen van 'de keeper die het best tegen druk kan, keept in Qatar'."

Zie ook: Marco van Basten gelooft in Gakpo's potentie: 'Maar moet speeltijd op WK zelf afdwingen'

Keeper Nederlands elftal

Hij kreeg de vraag van Khalid Boulahrouz of Cillessen bij NEC niet eenzelfde druk ervaart. "Hij heeft bij Barcelona en Valencia gekeept en daar hetzelfde ervaren", voegde Marco van Basten toe. "Daarbij: hoeveel fouten heeft Pasveer, op Sporting-uit, de afgelopen 2 jaar gemaakt?", aldus Boulahrouz.

Volgens de oud-verdediger van onder meer RKC, HSV, Chelsea, Sevilla en Feyenoord moet niet ieder foutje als zodanig worden uitvergroot. Bob Peeters was het met Boulahrouz eens. "Bij NEC is de druk toch anders als bij Ajax."