Rotterdammers helpen Kaapverdië voorbij Ghana op Afrika Cup
i

Getty Images

Rotterdammers helpen Kaapverdië voorbij Ghana op Afrika Cup

09:42, 15-01-2024 / Laatste Update: 14:07, 15-01-2024

Kaapverdië zorgde zondagavond voor een stunt op de Afrika Cup door Ghana met 2-1 te verslaan. En dat was te danken aan twee Rotterdammers. In totaal stonden er zelfs vier spelers op het veld die uit Rotterdam komen.

Jamiro Monteiro had Kaapverdië na zeventien minuten op voorsprong gezet tegen Ghana, waar Mohammed Kudus ontbrak met een blessure. De 30-jarige Monteiro, die momenteel even zonder club zit, speelde in Nederland voor Cambuur Leeuwarden en Heracles Almelo. Tot 1 januari was hij speler van de Amerikaanse club San Jose Earthquakes.

Aleksander Djiku zorgde na een klein uur spelen voor de gelijkmaker, waarna de 33-jarige Garry Rodrigues in de 92e minuut voor de bevrijdende 2-1 zorgde. Rodrigues speelde even in de jeugd van Feyenoord en kwam in Nederland uit voor ADO Den Haag en FC Dordrecht. De aanvaller speelt al sinds 2013 in het buitenland. Momenteel komt hij uit voor Ankaragücü in Turkije.

Gebroeders Duarte

Ook de broertjes Deroy en Laros Duarte deden mee bij Kaapverdië. Deroy Duarte, speler van Fortuna Sittard, kreeg een basisplaats. Laros Duarte, spelend bij FC Groningen, viel in. De twee stonden niet samen op het veld, want Deroy was al gewisseld toen Laros erin kwam.

Check hieronder de samenvatting van de wedstrijd: