Royal Antwerp reageert op straf Marc Overmars: 'FIFA heeft dossier alleen ontvangen en vertaald'
i

Getty Images

Royal Antwerp reageert op straf Marc Overmars: 'FIFA heeft dossier alleen ontvangen en vertaald'

Brian Vesseur • 08:53, 10-01-2024 / Laatste Update: 09:27, 15-01-2024

Royal Antwerp kreeg dinsdag ook te horen dat Marc Overmars wereldwijd een jaar wordt geschorst. Maar de Belgische club heeft nog geen idee waar het aan toe is. Het heeft van de FIFA alleen de mededeling gekregen en kreeg op woensdag pas inzage in de onderbouwing. Een woordvoerder zegt tegen HLN: "Dat is een heel proces en het komt erop neer dat je die onderbouwing via een portal moet downloaden."

Die onderbouwing kon Royal Antwerp pas op woensdag downloaden en dus volgt er nog geen inhoudelijke reactie. Wel sprak de club zich uit over wat het tot nu toe weet. De FIFA heeft van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) uitleg ontvangen over wat er is gebeurd in de Ajax-periode van Overmars. De directeur stuurde onder andere dickpics naar werknemers.

Antwerp legt uit dat de FIFA hem niet om wederhoor heeft gevraagd. "Marc is bij het ISR wel gehoord geweest, maar dat onderhoud was via zijn advocaat. Dat was niet het geval bij de FIFA. De FIFA heeft het dossier van ISR nu louter ontvangen en vertaald."

Blijft Overmars aan het werk?

Het is ook nog niet bekend of Overmars zijn werkzaamheden kan blijven uitvoeren bij de Belgische club. "Daar kunnen we nog niets over zeggen. We gaan woensdag eerst aan de slag met de onderbouwing. Na het bestuderen daarvan weten we meer. Hoe Marc reageerde? Ook daar kunnen we niets over zeggen."