Ruben Semedo in Griekenland beschuldigd van verkrachting 17-jarig meisje

Bart van der Wijst • 18:33, 30-08-2021 / Laatste Update: 23:49, 05-01-2024

Ruben Semedo zit flink in de penarie. De 27-jarige speler van de Griekse kampioen Olympiakos is in Athene voorgeleid aan een openbaar aanklager omdat hij ervan wordt verdacht een 17-jarig meisje te hebben verkracht. Semedo werd een dag eerder door de politie van de straat geplukt.

Semedo zou samen met een 40-jarige Nigeriaan naar zijn huis zijn gegaan en het meisje hebben verkracht, zo verklaarde zij. De advocaat van de speler van Olympiakos ontkende de beschuldigingen. "Mijn cliënt beweert ook dat de vrouw 19 jaar is", zei hij. De advocaat stelt dat Semedo en het slachtoffer deel uitmaakten van een groep die 15 uur bij elkaar was.

Crimineel verleden

Zijn club Olympiakos, waar Semedo sinds 2019 voetbalt, heeft nog niet gereageerd op de situatie. Voor zijn avontuur in Griekenland speelde Semedo bij Villarreal. Daar kwam de verdediger al meerdere keren in de problemen. In 2018 werd hij aangeklaagd voor poging tot moord, diefstal en illegaal wapenbezit. Dat leverde hem uiteindelijk een celstraf van 5 jaar op, maar tot de gevangenis kwam het nooit. Zijn straf werd opgeschort, alleen hij mag 8 jaar Spanje niet in.