Rudi Völler is bondscoach Duitsland bij oefenpot tegen Frankrijk
i

Getty Images

Rudi Völler is bondscoach Duitsland bij oefenpot tegen Frankrijk

Marcel Roes • 15:44, 12-09-2023 / Laatste Update: 23:56, 11-12-2023

Duitsland speelt dinsdag thuis een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Een zware tegenstander, op een moment dat het onrustig is bij Die Mannschaft: al 5 duels op rij wonnen ze niet (waarvan 4 verloren).

Na de nederlaag tegen Japan (1-4) werd Hansi Flick op straat gezet. Onder zijn leiding bleef Duitsland bij het WK 2022 in de groepsfase steken. Tegen Frankrijk is Rudi Völler de interim-bondscoach.

Der Rudi stapt daarom even uit zijn rol als technisch directeur van de Duitse bond. Alleen deze ene keer, want hij is absoluut niet van plan om bondscoach te blijven. Dat was hij tussen 2000 en 2004 al eens.

Euforie

Hij gaat na de clash met Frankrijk op zoek naar een nieuwe bondscoach. "We hebben iemand nodig die er met hart en ziel voor gaat, zodat we een goed EK kunnen spelen", tekent Het Laatste Nieuws op uit zijn mond. "We willen een zekere euforie creëren. En daar zijn resultaten voor nodig."

Frank Rijkaard

Wat oudere voetbalfans herinneren Völler zich vooral als plaaggeest van Nederland. In 1990 was er een befaamd spuugincident tussen hem en Frank Rijkaard.

Duitsland organiseert het EK 2024 en hoeft daarom geen kwalificatieduels te spelen.

Rudi Völler bij het EK 1988 tegen Nederland (Getty Images)