🎥 | Ruim 50 Feyenoord-hooligans aangehouden in Berlijn: 'Met vechtbitjes en bivakmutsen'

Sjors Tanis • 11:29, 04-11-2021 / Laatste Update: 21:15, 04-01-2024

De politie in Berlijn heeft woensdagavond maar liefst 71 Duitse en Nederlandse hooligans onderschept met gevechtsmateriaal. De 70 mannen en 1 vrouw zijn gearresteerd.

Het gaat om 58 hooligans van Feyenoord en 13 van FC Union Berlin en FC Energie Cottbus, zegt een politiewoordvoerder tegen het AD.

Ready om te knokken

"Ze werden onderschept in Kreuzberg (een Berlijnse uitgaanswijk) en in het Treptower Park met verzwaarde handschoenen, vechtbitjes en bivakmutsen bestemd voor een gewelddadig treffen. Daarnaast staken ze vuurwerk af." De 71 arrestanten zitten donderdagmorgen nog steeds vast en de kans is groot dat ze niks van de wedstrijd zullen zien, vervolgt de woordvoerder. "Ze verschijnen later donderdag voor een onderzoeksrechter. Er wordt onderzocht of ze tot het eind van de dag vastgehouden kunnen worden."

In de loop van woensdag arriveerden volgens de politie zo'n 1500 Feyenoord-fans in Berlijn. Ze verzamelden zich op populaire uitgaansplekken zoals de Hackescher Markt (Mitte). Daar heerste woensdagavond een grimmige sfeer. De Nederlanders staken en fakkels en rookbommen af en veroorzaakten problemen toen de politie ingreep.