Ruiten Feyenoord-directeur Mark Koevermans ingegooid, huis beklad met graffiti

Trevor Wagener • 16:55, 20-09-2021

Wat een ellende voor Feyenoord-directeur Mark Koevermans. Onbekenden gooiden in de nacht van zaterdag op zondag de ruiten van zijn huis in Bergschenhoek in. Ook is zijn voordeur beklad.

Op zijn woondeur stond 'RJK' geschreven, wat staat voor Rotterdamse Jongeren Kern. RTV Rijnmond meldt dat in dezelfde nacht ook de woning van 1 van de Vrienden van de Maas, die het project Feyenoord City volop steunen, beklad.

Zoveelste keer

Er is aangifte gedaan en het medium meldt dat de Rotterdamse politie de incidenten heeft bevestigd. Feyenoord is geschrokken, maar wilde niet op de voorvallen ingaan. Het is niet de 1e keer dat Feyenoord-personeel thuis lastig gevallen wordt.

Koevermans en architect Ard Buijsen kregen in juni ook al een bezoek aan hun woning. Ontevreden Feyenoord-fans deden hun beklag over de plannen met betrekking tot het nieuwe stadium. De rijke Feyenoord-fan Alexander van de Lely kreeg eerder ook al visite van supporters bij zijn bedrijf. Door deze bedreiging stopte hij als voorzitter van het platform Vrienden aan de Maas.

Straf

Meerdere panden in Rotterdam werden de voorbije tijd beklad, sommige daarvan met RJK. De 15 fans die in juni het huis van Buijsen bezochten, kregen allemaal een stadionverbod.