Ruk-gebaar? Niks daarvan, vindt Michiel Kramer: 'Was een flesje champagne'
i

Pro Shots

Ruk-gebaar? Niks daarvan, vindt Michiel Kramer: 'Was een flesje champagne'

Trevor Wagener • 14:14, 21-08-2023 / Laatste Update: 11:55, 08-01-2024

Voetballer Michiel Kramer heeft afgelopen weekend voor opschudding gezorgd. De aanvoerder van RKC vierde zijn doelpunt tegen AZ (1-3 nederlaag) met een wank-gebaar richting de supporters van de Alkmaarders. Zelf legde hij het juichen heel anders uit: als het ontkurken van een champagnefles.

Kramer schoot RKC in de 41ste minuut op voorsprong vanaf 11 meter. Dat vierde hij door richting het uitvak te rennen en een, naar het schijnt, 'masturbeergebaar' te tonen. "Een flesje champagne", zo legde de 34-jarige spits het na afloop uit voor de camera van ESPN met een grote grijns. "Ik wil er verder niet op ingaan, anders gaan we dat weer krijgen. Daar heb ik helemaal geen zin in."

Toch begreep hij dat er vraagtekens bij werden geplaatst. "Weet je ook wat wij allemaal te horen krijgen van die fans? Het was een flesje champagne", sloot hij af met een glimlach.

Reactie Fraser op gebaar van Kramer

Zijn trainer Henk Fraser kreeg na afloop ook vragen over de actie van zijn aanvoerder. "Ik kan me wel voorstellen dat je de champagnefles tussen je benen hangt. Ik geloof hem als hij dat zegt. Ik ga me verder ook niet uitlaten over dit soort zaken. Ik vind ook wel dat we in de totaliteit wat doorslaan."

Het is niet voor het eerst dat Kramer middels een actie voor wat ophef zorgt. Zo at hij in zijn Feyenoord-periode tijdens de rust een broodje kroket en kreeg hij in 2018 een schorsing van liefst 7 wedstrijden nadat hij Alexander Büttner in zijn gezicht trapte.