Rumoer in Den Haag: 80 ADO-fans aangehouden na degradatie
i

Getty Images

Rumoer in Den Haag: 80 ADO-fans aangehouden na degradatie

Brian Vesseur • 22:48, 13-05-2021 / Laatste Update: 13:20, 08-01-2024

ADO Den Haag komt volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie en dat zat veel fans van de club niet lekker. Er kwamen veel toeschouwers naar het stadion deze donderdag, waarbij 80 mensen werden aangehouden. ADO verloor donderdag met 4-1 van Willem II.

Die nederlaag betekende degradatie voor de Haagse club. De degradatie gebeurt op een dag waarbij het rondom het Cars Jeans Stadion chaotisch is.

Ingesloten

ADO-fans die van plan waren naar het stadion te komen, werden daar weggestuurd, weet AD Den Haag. "Bij het stadion is geen plek om de wedstrijd te volgen, daarvoor is een noodbevel van kracht", aldus de gemeente Den Haag vandaag. In de omgeving werden tachtig mensen aangehouden die er toch probeerde te komen. Zij werden ingesloten op een weide achter het stadion.

Vuurwerk en fakkels

De fans werden opgepakt voor het niet gehoor geven aan de verordening en voor ‘dreigende wanordelijkheden'. "Kort nadat agenten de voetbalsupporters tegenhielden werd de sfeer grimmig. Politie te paard werd daarbij bekogeld met vuurwerk en brandende fakkels", meldt de politie donderdagavond.

Er raakte niemand gewond. De aangehouden personen zijn meegenomen naar het politiebureau. Er wordt een proces-verbaal tegen hen opgemaakt.