Rusland wint zeer beladen wedstrijd van Oekraïne en bereikt finale EK zaalvoetbal
i

ANP

Rusland wint zeer beladen wedstrijd van Oekraïne en bereikt finale EK zaalvoetbal

Eimert Pruis • 19:55, 04-02-2022 / Laatste Update: 06:50, 12-12-2023

De Russische zaalvoetballers hebben zich ten koste van Oekraïne verzekerd van een plek in de finale van het EK. In de Amsterdamse Ziggo Dome wonnen de Russen het beladen duel met 3-2. Met nog 70 seconden op de klok miste Oekraïne via Petro Shoturma een penalty.

Het treffen tussen de 2 buurlanden was beladen vanwege de oplopende spanningen aan de grens tussen Oekraïne en Rusland. Het Oekraïense ministerie van Sport had eerder deze week atleten op de Winterspelen van Beijing afgeraden dicht bij Russische atleten te komen. Volgens berichten in de media is Oekraïense sporters ook verteld geen interviews in het Russisch te geven.

Rug naar Rusland

Voorafgaand aan het duel in de Ziggo Dome keerden Oekraïense fans hun rug naar het veld toen het volkslied van Rusland klonk. Ook leek het erop dat beide ploegen de duels net iets feller ingingen dan gebruikelijk.

Rusland neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Portugal en Spanje.

Poetin viel elders in slaap

Ondertussen zat de Russische president Vladimir Poetin op de tribune bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Beijing. Toevallig viel hij in slaap toen Oekraïne binnenkwam wandelen. Check het hier!