Russische media: 'Quincy Promes gaat met Spartak op trainingskamp naar Emiraten'
i

Videostill

Russische media: 'Quincy Promes gaat met Spartak op trainingskamp naar Emiraten'

Jeroen Rooseboom • 10:22, 16-12-2023 / Laatste Update: 11:55, 07-01-2024

Quincy Promes gaat met club Spartak Moskou mee op een trainingskamp naar de Verenigde Arabische Emiraten, schrijven media in Rusland. Volgens de club is de in Nederland door justitie gezochte voetballer daar eerder dit jaar al eens geweest zonder het risico te worden opgepakt.

Spartak vliegt op 22 januari naar de Emiraten om zich voor te bereiden op de rest van het seizoen. Zoals bekend is Promes in Nederland veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tot anderhalf jaar cel. Hij is daartegen in hoger beroep gegaan.

Invoer van honderden kilo's cocaïne

Ook ging hij in beroep tegen een beslissing van een civiele rechter om een schadevergoeding te moeten betalen. Daarnaast wordt de 50-voudig ex-international gezocht omdat hij verdachte is van het invoeren van honderden kilo’s cocaïne.

Promes bleef tijdens alle zittingen die er zijn geweest veilig in Rusland, waar hij niet zal worden opgepakt of uitgeleverd. Vorig jaar miste Promes alle wintertrainingskampen van Spartak: 2 in de Emiraten en 1 in Turkije, aldus Russische media. Volgens Spartak 'om persoonlijke redenen'.

Onopgemerkt in VAE geweest

Promes zou dus eerder dit jaar in de VAE geweest zijn zonder problemen. Russische media wijzen erop dat dat totaal onopgemerkt ging en dat het maar de vraag is of dat ook zo zal zijn als Promes met Spartak meereist. De Emiraten kunnen op verzoek van Nederland wel degelijk gezochte criminelen oppakken en op het vliegtuig zetten naar Nederland. Hoe concreet de plannen van Spartak zijn om Promes mee te nemen, is dan ook niet helemaal duidelijk, maar hij staat op de lijst.

Voor Promes’ carrière bij de Russische topclub - waar hij in 2021 naartoe verkaste - is het beter om erbij te zijn. Hij zou het volgens de media zelf ook zat zijn steeds weer individueel te moeten trainen om zich in het team te vechten. Promes schijnt al enige tijd te proberen een Russisch paspoort te bemachtigen om uitlevering naar Nederland nog moeilijker te maken.