Russische voetbalbond protesteert tegen tenue van Oekraïne
i

Getty Images

Russische voetbalbond protesteert tegen tenue van Oekraïne

Marcel Roes • 16:42, 08-06-2022 / Laatste Update: 06:57, 08-01-2024

Rusland en Oekraïne strijden momenteel met hun legers tegen elkaar. Maar ook op sportief gebied is er een akkefietje: de Russische voetbalbond wil dat Oekraïne niet meer mag spelen in het tenue dat het land droeg bij de WK-playoffs.

De Russen storen zich aan een afbeelding van de vorm van Oekraïne. Ook De Krim is in het silhouet opgenomen. Rusland meent dat het schiereiland bij Rusland hoort.

"De RFU heeft bij de FIFA een protest ingediend, omdat de Oekraïense bond op hun tricots de Krim als onderdeel van de Oekraïne hebben afgebeeld en daarmee regels van de FIFA heeft overschreden", meldt het Russische persbureau Tass.

Protest

"Als Russisch territorium op de uitrusting van een andere natie wordt afgebeeld, moeten wij een protest indienen", zegt de Russische bondspresident Viacheslav Koloskov.

Overigens verloor Oekraïne in de finale van de play-offs van Wales. En dat wil de Russische bond weten ook. "Het succes van Wales heeft ervoor gezorgd, dat de gerechtigheid in de sport en de triomf van de sportprincipes bevestigd zijn."