Ruud Boymans kreeg veel positieve reacties na onthulling in Cor Potcast: 'Een fijn gevoel'
i

Pro Shots

Ruud Boymans kreeg veel positieve reacties na onthulling in Cor Potcast: 'Een fijn gevoel'

Bart van der Wijst • 14:35, 09-04-2022 / Laatste Update: 12:11, 07-01-2024

Ruud Boymans onthulde een tijdje terug in de Cor Potcast dat hij in zijn carrière als voetballer wel eens naar feestjes ging en drugs gebruikte. Die onthulling deed hem goed, zo vertelde de oud-spits van onder meer Willem II en FC Utrecht tegenover Sportnieuws.nl.

"Ik heb veel berichten gekregen van (ex-)voetballers naar aanleiding van de podcast. Ik vond dat best wel bijzonder en het gaf me een fijn gevoel", vertelt Boymans.

"Zij vertelden mij dat ze zelf de struggle hebben gehad en dat ze het knap vonden dat ik er voor uit ben gekomen. Sommigen zeiden dat ze het ook wel graag zouden willen, maar niet durven. Achteraf gezien is het denk wel een inspirerend verhaal geweest voor voetballers. Dat was eigenlijk ook mijn doel, om te laten zien dat je ook wat vrijer kan leven."

Documentaire

Boymans' leven veranderde nadat hij tijdens een zomer in Ibiza in aanraking kwam met technomuziek en drugs. De voetballer gaf openlijk toe wel eens drugs te gebruiken tijdens zijn carrière. Andere voetballers de weg wijzen hierin is Boymans niet van plan. "Ik ben wel gebeld om misschien een documentaire of uitzending erover te maken, misschien zou dat wel leuk zijn. Maar ik ben niet van plan om lezingen erover te gaan houden of zo", lacht hij.

LEES OOK: Hoe een zomer Ibiza het leven van Ruud Boymans totaal veranderde: 'Ik werd blij van de muziek'

Deze zomer organiseert Boymans samen met vrienden zijn eerste festival: No Art Festival. Met voetbal heeft hij tegenwoordig weinig meer. "Ik kijk alleen nog grotere wedstrijden van het Nederlands elftal en Ajax. Soms ook de samenvattingen en verder houd ik FC Utrecht en Willem II in de gaten. Dat is het eigenlijk", erkent hij. "Zelf doe ik veel padel, dat is leuk als sport. Het competitieve blijft altijd in je. Maar voetbal zelf heb ik afgesloten. Mijn knie kan dat ook niet meer aan denk ik."