Ruud Boymans vertelt over aanvaring met Gertjan Verbeek: 'Hij zei: 'Dan ga je geen minuut spelen''
i

ProShots

Ruud Boymans vertelt over aanvaring met Gertjan Verbeek: 'Hij zei: 'Dan ga je geen minuut spelen''

Jeroen Rooseboom • 12:51, 20-12-2023 / Laatste Update: 12:35, 07-01-2024

Ruud Boymans heeft er veel voor over gehad om te kunnen slagen in zijn periode bij AZ. In de podcast 'Fresia en Milan parkeren de bus' van ESPN vertelt hij over een bijzondere aanvaring die hij had met toenmalig trainer Gertjan Verbeek.

Boymans speelde tussen 2011 en 2014 voor de club uit Alkmaar. Hij merkte al vrij snel dat hij en Verbeek niet de beste vrienden zouden worden. "Het lag misschien ook wel aan mezelf. Ik was nog heel jong (19 jaar, red.) en op menselijk gebied konden wij het gewoon niet vinden met elkaar."

Huis in Amsterdam

Boymans vertelt waar hij dat aan merkte. "Ik had een huis gekocht in Amsterdam met goedkeuring van de directie en toen vroeg hij (Verbeek, red.): 'Waar ga je eigenlijk wonen, Ruud?'. Toen zei ik 'Amsterdam, ik heb net een huis gekocht'. Waarop hij zei: 'Dat gaat niet gebeuren.'"

Verbeek wees de voetballer op een zinnetje in zijn contract. Spelers van AZ mochten niet verder dan 40 kilometer van Alkmaar wonen. De nieuwe woning van Boymans viel daar net buiten. "Hij zei: 'Als je daar gaat wonen, ga je geen minuut spelen'. Ik had het huis net gekocht. Het hele contract moest ontbonden worden." Dat kost een hoop geld, maar dat had Boymans er voor over om te slagen bij AZ.

Niet goed

"Ik had wel gehoopt op een trainer die daarin meegaat als de directie goedkeuring geeft. Hij zei gewoon keihard dat ik geen minuut zou spelen als ik daar zou gaan wonen. Dan ben je een jongen van 19 jaar. Daar begon het al dat het niet goed zat tussen ons."

Bekijk het volledige fragment hieronder