Ruud van Nistelrooij na 5-3 zege op Ajax: 'Dit is een droomstart'
i

Pro Shots / Marcel van Dorst

Ruud van Nistelrooij na 5-3 zege op Ajax: 'Dit is een droomstart'

Joris Kaper • 01:15, 31-07-2022 / Laatste Update: 22:43, 11-12-2023

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij sprak na afloop van Ajax - PSV (3-5) over een droomstart. Ook de PSV-trainer beleefde zijn officiële vuurdoop als trainer van de Eindhovenaren en pakte daarin direct een prijs.

Daar zag het de eerste 30 minuten niet naar uit, gaf Van Nistelrooij toe voor de camera van ESPN: "Die eerste 30 minuten was het niks. We waren erg slordig aan de bal. Het was vooral even alle hens aan dek verdedigen."

'Even genieten'

Nadat de Eindhovenaren op een 4-2 voorsprong waren gekomen, gaf de PSV-trainer enkele basisspelers rust, met het oog op de wedstrijd tegen Monaco. "Daarvoor was ik totaal niet bezig met Monaco", aldus de PSV-coach.

"Na de 4-2 wisselde ik een paar jongens en maakten een paar anderen hun debuut. Ook Ramalho heeft weer wat minuten gemaakt en we hebben 5 keer gescoord. Dat waren bovendien echt goede goals. Een droomstart dus. Even genieten nu."

Richten op Monaco

Ook Guus Til, verantwoordelijk voor een hattrick, had zich nog niet met Monaco beziggehouden. "Dat woord is niet gevallen nee. Maar het was een spectaculaire wedstrijd. Mij hoor je niet klagen. En nu gaan we ons richten op Monaco."