Ruud van Nistelrooij prijst gewilde Cody Gakpo: ‘Uitermate knap voor iemand van zijn leeftijd'
i

Getty Images

Ruud van Nistelrooij prijst gewilde Cody Gakpo: ‘Uitermate knap voor iemand van zijn leeftijd'

Sjors Tanis • 16:47, 23-08-2022 / Laatste Update: 09:59, 12-12-2023

Ruud van Nistelrooij heeft er alle vertrouwen in dat Cody Gakpo zich woensdagavond tijdens het beslissende thuisduel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League voor de volle 100 procent voor PSV gaat geven. Dat zei de trainer dinsdag bij een persmoment.

"Ik werk nu 8 weken met hem en heb geen enkel moment gezien dat hij ander gedrag vertoont", aldus Van Nistelrooij. "Dat is uitermate knap voor iemand van zijn leeftijd." Gakpo is 23 jaar.

Wel of niet naar ManUnited?

De Oranje-international staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United. Erik ten Hag, de trainer van de Engelse club, heeft veel vertrouwen in de beste spelers van de Eredivisie. Hij haalde Lisandro Martínez (Ajax) en Tyrell Malacia (Feyenoord) al naar United. Als het aan hem ligt, dan volgen Antony (Ajax) en Gakpo snel.

Geen afleiding

Van Nistelrooij had een dag voor de kraker tegen Rangers geen zin om lang over een mogelijk vertrek te speculeren. "Hij is nu nog speler van PSV, tot nader orde", zei hij. "Dat blijft zo totdat ik iets anders heb gehoord. Uiteraard wil ik hem niet kwijt. Dat lijkt me duidelijk."

PSV speelde vorige week gelijk tegen Rangers FC (2-2). De winnaar van het 2-luik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.